Onneksi
koneemme pääsi onnellisesti perille eikä uusia opittuja taitoja
tarvinnut testata tositilanteessa. Juuri ennen laskeutumista
lentokoneen ikkunasta näkyi pitkä veden ylitse kulkeva silta, jonka
molemmin puolin liehui Yhdysvaltojen lippuja. Maasta ei voinut
erehtyä, tämä oli televisiosta tuttua Amerikkaa. Itse kentällä
sen paremmin kuin pääkaupunki San Juanin vanhassa keskustassakaan
amerikkalaisuus ei kuitenkaan näkynyt siinä määrin kuin olin
pelännyt. En nimittäin ole koskaan tuntenut matkustusmielessä
suurta halua Yhdysvaltoja kohtaan, New Yorkia lukuun ottamatta.
Paikalliset puhuivat keskenään espanjaa, mutta palvelua sai
kaikkialla myös englanniksi. Hurautimme taksilla lentokentältä
hostelliimme, sillä kohtaamamme paikallinen nainen kertoi, että
bussilla kulkeminen vaatisi kaksi vaihtoa ja noin kolme tuntia. No
thanks, mieluummin käyttäisimme ajan kaupunkiin tutustuen.
Posada
-niminen hostellimme oli hullun hyvällä paikalla ihan vanhan
kaupungin ytimessä keskellä säpinää, ravintoloita ja kauniita
taloja. Olimme haltioissamme kaupunkimeiningeistä, sillä
Guadeloupella sellaista ei ollut olemassa. Sää pysytteli pilvisenä
ja vähän sateisena pari ensimmäistä päivää, kun kiertelimme
lähiympäristöämme tutustuen vanhohin linnakkeisiin, vanhaa
kaupunkia ympäröivään muuriin, kauppoihin, gallerioihin ja
ravintoloihin. Jäimme suustamme kiinni San Juanin portin vartijan
kanssa, joka suositteli meille hyviä ruokapaikkoja ja kertoi, mitä
meidän ehdottomasti pitäisi vierailumme aikana kokeilla. Kröhöm,
aamupalanhan olimme nauttineet Starbucksissa.. Ensimmäisenä iltana
päädyimme nälissämme halvahkoon turkkilaiseen, jonka ruoka oli
kuitenkin oikein maukasta. Tokana iltana menimme vartijan
suosituksesta Raices -nimiseen ravintolaan, joka oli
konseptiravintola viimeiseen piiruun tarjoilijoiden asuja, sisustusta
ja tarjoiluastioita myöten. Jos ikinä päädyt Puerto Ricoon, mene!
Elisa söi Mofongoa, siitä banaanin kaltaisesta vihanneksesta tehtyä
perunamuusintapaista juttua lihan kera, minun eteeni kannettiin
katkarapuja ja mahi mahi -kalaa kreolikastikkeessa. Delicious!
Lisäksi sangria oli ehkä maailman parasta. Kyllä ”kodittoman”
kelpaa!
Bongaa risteilijä!
Minä a.k.a "Atuli" kera kaakaon.
Tämä ei ole kirkko, vaan kahden hengen huoneemme.
Raamattuna luonnollisesti oppaani Lonely Planet. ;)
Tarkkaa hommaa tää ruokalistan tutkiminen! :D
Mofongo etualalla, mahi mahi takana. Njam!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti